Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat med laks og pesto

Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat med laks og pesto

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.01.17 | Sist redigert: 26.11.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per pers: ca 40 gram. Hvorav fiber: ca 12 gram.

Denne retten er en perfekt hverdagsmiddag og er både enkel og rask å lage.

Annonse

Når man hører ordet salat tenker de fleste på en kald rett, men slik behøver det ikke være. Dette er en brokkoli- og fennikelsalat som er bakt i ovnen – og er dermed en litt spennende salatvariant.

Mange tenker at hjemmelaget pesto er mye styr, men med en god food prosessor eller mikser bør det hele gå enkelt for seg.

Denne pestoen er laget med solsikkekjerner i stedet for pinjekjerner, så det er også en mer økonomisk variant av den klassiske pestoen. Men du kan selvfølgelig fint bruke både pinjekjerner og/eller cashewnøtter i stedet.

LES OGSÅ: Ovnsbakt sei med pesto og grønt følge

Ingredienser

Oppskriften gir omlag to porsjoner.

Annonse

Salat

  • En god neve fersk spinat
  • 1 dl quinoa
  • 1 stk. fennikel
  • 1/2 brokkoli
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Pesto

  • En neve solsikkekjerner (eventuelt pinjekjerner, cashewnøtter eller andre nøtter)
  • 2 ss revet parmesan

    ovnsbakt laks med sitronskiver

    Foto: Hanna Dale

  • 1 potte basilikum
  • En neve fersk spinat
  • En god klunk olivenolje
  • Salt og pepper

Laks

  • 2 stykker laksefilet
  • 2 skiver sitron
  • paprikakrydder
  • Salt og pepper

LES OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv

Fremgangsmåte

Begynn med å koke quinoa i dobbel mengde vann.

Del så brokkoli og fennikel i passe store biter. Ha grønnsakene på en bakeplate og ringle over olivenolje, salt og pepper. Gni det gjerne litt ekstra godt inn med hendene.

Ha en skive sitron og krydder på hver laksefilet og ha laksen på bakeplaten sammen med grønnsakene. Stek i ovnen på ca. 220 grader i ca 15 minutter. Pass på at grønnsakene ikke blir for myke. Brokkolien er alle best med litt tyggemotstand!

Pestoen lager du ved å kjøre alle ingrediensene i en food prosessor. Juster konsistensen med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Ha spinat i en bolle sammen med quinoa og de ovnsbakte grønnsakene. Server salaten med ovnsbakt laks og pesto.

LES OGSÅ: Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

5/5 1 tilbakemelding
Del: