Knekkebrød med havre og chiafrø

Knekkebrød med havre og chiafrø

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 20.12.16 | Sist redigert: 01.12.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per stykk: ca 15 gram. Hvorav 4,9 gram fiber

Disse knekkebrødene er rike på fiber fra havre og frø, og vil bidra til en jevn og balansert blodsukkerstigning.

Annonse

Knekkebrød er enkelt å lage selv. Det er også supert å ha tilgjengelig for en rask frokost, lunsj eller til kvelds. Og denne varianten holder deg også mett lenge.

Spis knekkebrød med ditt favorittpålegg. Jeg liker de aller best med gulost og avocado!

LES OGSÅ: Bli en surdeigsbaker du også

 Ingredienser

hjemmelagde knekkebrød

Foto: Hanna F. Dale

  • 12 stk
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 3 ss chiafrø
  • 1 krm salt
  • 4-5 dl vann

LES OGSÅ: Crispy glutenfrie nøttekjeks

Fremgangsmåte

Vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være ganske fast. La gjerne deigen stå i ca. 10 minutter slik at frøene får svellet litt.

Annonse

Bre så deigen utover en plate kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott for å få den jevn og passe tynn.

Stek på 180 grader i 30 minutter. Ta ut platen og del opp ruter til ønsket størrelse. Sett så platen tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 minutter.

Avkjøl og oppbevar i tett boks. Holder seg fint i opptil en måned.

LES OGSÅ: Grovt bananbrød med havre og valnøtter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: