Nydelige scampi med karrimarinade

Nydelige scampi med karrimarinade

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 09.05.16 | Sist redigert: 18.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon (125 g): 1 g

Denne oppskriften på karrimarinade er min soleklare favoritt når det kommer til marinering av scampi. Den sterke chillismaken og den milde, runde karrismaken er helt perfekt følge til saftig scampi. Chillimengden kan du justere etter smak og behag.

Annonse

Karrimarinade passer også utmerket til kylling. Mengden i oppskriften er beregnet på ca 500 gram urenset rå scampi. En sikker vinner på tapasbordet, og nydelig ved siden av en frisk salat.

Du trenger:

(4 porsjoner)

  • 500 g scampi
  • 1 chilli
  • 3 fedd hvitløk
  • en god bit finhakket frisk ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sesamolje (kan byttes ut med olivenolje)
  • saften av 1/2 lime
  • 1 ss karri
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 neve finhakket frisk koriander (evt tørket)

Slik gjør du:

Finhakk og bland alle ingrediensene i en bolle. Rens scampi og vend dem godt inn i marinaden. La stå kaldt i minst 2 timer, gjerne over natten. Stek scampien i all marinaden, og server med ønsket tilbehør.

Bon appetit! 🙂

PRØV GJERNE: Rød curry med scampi og grønnsaker

Annonse

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: