Deilige fastelavensboller

Deilige fastelavensboller

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Publisert første gang: 24.02.17 | Sist redigert: 08.02.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 gram (uten fyll): 32 gram

Fastelavnsboller kan gjerne lages i forkant, fryses ned og tines til fastelaven. Bollene trilles ut som vanlig får så deles i to og fylles med krem og syltetøy.

Annonse

Ingredienser:

Oppskriften gir 12 boller

  • 3 dl melk
  • 100 g smør
  • 1 dl sukrinmelis
  • 1 egg
  • 1 pakke gjær
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ½ dl havremel
  • 1 dl FiberFin
  • 1 ss honning
  • ½ ts kardemomme
  • Egg til pensling

Slik gjør du:

Kok opp melken og la smøret smelte i den varme melken. Rør inn honning og melis og avkjøl blandingen til 37 grader. Hvis du bruker tørrgjær blandes den med de tørre. Hvis ferskgjær brukes, smuldres denne opp og tilsettes i melkeblandingen (37 grader).

Bland mel og kardemomme, og tilsett egg og væsken. Bruk en kjøkkenmaskin og elt godt. Del deigen i emner og trill ut bollene med en gang og sett disse på en stekeplate kledt med bakepair.

Ønsker du å fylle disse, triller du dem og kjevler dem lett til runde leiver.Fyll bollene med en halv teskje syltetøy eller vaniljekrem. Pakk bollene godt sammen og sett bollene på bakebrettet med skjøten ned.

Heve bollene i ca 45 min et lunt sted eller hev dem i stekeovn med vifte på 50 grader i 20-25 minutter.

Annonse

Pensle med et sammenvispet egg.

Stekes på 220 grader i 8-10 minutter.

031

Foto: MinMat Allergiweb

I MinMat krysser du av for hvilke matvarer du ønsker å utelate, slik oppskriftene skreddersys dine behov. MinMat tar hensyn til 80 matvarer, og er like brukervennlig om du reagerer på en eller mangematvarer.  Alle oppskrifter og menyforslag er næringsberegnet slik at du enkelt kan lese av karbohydrater. MinMat tar foreløpig ikke hensyn til sukker og denne oppskriften er laget spesielt for Lev med diabetes.

logo

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: