Glutenfri bærkake med mørk sjokolade

Glutenfri bærkake med mørk sjokolade

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.09.15 | Sist redigert: 04.04.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 11 gram (beregnet ut i fra at oppskriften gir 12 porsjoner)

Bønner er et supert utgangspunkt for å lage saftige kaker som er frie for både gluten, raffinert mel og raske karbohydrater.

Denne glutenfrie kaken har et høyt proteininnhold fordi oppskriften inkluderer en god del egg og bønner. Dette er også en kake uten sukker hvis du velger kunstig søtning og sukkerfri sjokolade.

Annonse

Kaken er både glutenfri og laktosefri (bruk eventuelt laktosefri sjokolade), og den er heller ikke tilsatt noe fett, fordi bønnene i seg selv sørger for at den blir veldig saftig. Bønner og kikerter gjør konsistensen veldig myk, derfor passer det fint med kontrastene bærene og sjokoladen gir.

Det går fint an å bruke frosne bær, så lenger du tiner dem først. Da vil de ikke gi fra seg så mye væske. Men har du ferske bær, blir det selvfølgelig aller best!

PRØV OGSÅ: Deilig mandel- og kokoskake med kandiserte blomster

Glutenfri bærkake
Foto: Hanna fjeldheim dale

Ingredienser

Oppskrift gir 12 porsjoner 

200 g kikerter (hermetiske)
200 g hvite bønner (hermetiske)
5 egg
0,5 – 1 dl valgfri søtning: Stevia, Sukrin gold ect (mengde avhenger av hvilke type søtning du bruker)
3 ss tørket kokosmasse
2 ts bakepulver
1 ss kanel
2 ts kardemumme
1 ts allehånde
1 ts malt kanel
revet skall av 1/2 sitron
en klype salt
ca 15 jordbær
150 g bringebær
80 g mørk sukkerfri sjokolade

Annonse

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avokadokake

glutenfri bærkake
Foto: Hanna Dale

Fremgangsmåte

1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra bær og sjokolade, i en blender eller foodprosessor, til du får en jevn røre. Røra skal være relativt flytende.

2. Hell røra ut i en smurt kakeform (ca 22 cm). Fordel bærene utover, og dytt dem forsiktig ned i røra.

3. Finhakk sjokoladen og fordel den over kaken tilslutt. Sjokoladen kan også dyttes forsiktig litt ned i røra, slik at fyllet blir litt spredt.

4. Stekes ved 200 grader i 30-45 min. La kaken avkjøles før den spises. Kaken holder seg saftig og god et par dager i kjøleskapet.

PRØV OGSÅ: Rågod sukkerfri brownie

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: