Lag en god restesuppe til middag

Lag en god restesuppe til middag

Julie Illona Balas
Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder.
Publisert første gang: 13.04.15 | Sist redigert: 09.05.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydratinnhold avhenger av hvilke ingredienser du bruker

Ikke la grønnsakene gå til spille selv om de begynner å bli slappe. Det er nemlig perfekte ingredienser til en god restesuppe.

Annonse

Hver mandag på jobb lager jeg en improvisert restesuppe med slappe grønnsaker fra uken før. Den blir som regel gul og litt hot, og smaker som regel det samme, utrolig nok, selv om grønnsakene varierer veldig.

Det er nok fordi jeg har utviklet den perfekte suppekrydderblandingen.

I helgen kokte jeg god og næringsrik kraft, og siden kjøleskapet hjemme var fullt av grønnsaksrester laget jeg en stor porsjon restesuppe som ble til mandagsmiddag og tirsdagslunsj.

Her kommer en slumpoppskrift på den perfekte restesuppa.

LES OGSÅ: Spicy gulrotsuppe med kokosmelk

Annonse

Porsjoner: 6
Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser 

1 løk
2 hvitløksfedd
2 ss olje til steking
1 søtpotet
2 gulrøtter
1/2 blomkål
1/2 squash
1 rød paprika
1 1/2 l kraft eller en blanding av vann og kraft
1 boks kokosmelk
1 lime
3 ss soyasaus eller kokosaminosyrer (naturlig glutenfritt!)
3 ss raspet ingefær
1 ts kajennepepper
1 ts gurkemeie
1/2 ts spisskummin
1/2 ts kanel
Smak til med salt

LES OGSÅ: Oransje kokossuppe

Topping:

Bruk for eksempel kylling, bacon, chorizo, fetaost, koriander, persille, eller det du måtte ha tilgengelig.

Fremgangsmåte

1. Start med å finhakke løk og hvitløk og surr det i en stor kjele til det er blankt og mykt.

2. Hakk opp alle grønnsakene i biter og sleng det oppi gryta. Tilsett alt krydderet, lime, ingefær og soya/kokosaminisyrer og bland godt. Hell på kraft og kok opp. Skru ned temperaturen så gryta ikke fosskoker. La det stå i 20-30 minutter eller til alle grønnsakene er møre.

3. Jevn suppa med en stavmikser og tilsett kokosmelken til slutt. Smak til med salt.

4. Servér med valgfri topping. Jeg hadde noe kyllinglårfilet, bacon og koriander liggende så jeg brukte det. Denne suppa metter skikkelig, og kan selvfølgelig lages med hva enn du har i kjøleskapet. Ikke kast slappe grønnsaker, sleng dem sammen til en restesuppe i steden for.

Med vennlig hilsen fra:

Julie Illona Balas

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 13.07.27

LES OGSÅ: Brenneslesuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: