Oppskrift på nydelig mørk sjokoladekake uten mel

Oppskrift på nydelig mørk sjokoladekake uten mel

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 15.03.13 | Sist redigert: 26.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per 100 gram kake: ca. 15 gram

Lyst på noe godt til kaffen? Mørk sjokoladekake er helt nydelig, og helt uten mel!

Annonse

Du som har diabetes har kanskje lagt merke til at kaker og søt gjærbakst kan påvirke blodsukkeret mer enn søte desserter uten mel?

Det er i all hovedsak mengden karbohydrater i et måltid som bestemmer hvor mye blodsukkeret ditt vil stige. Denne kaken inneholder sukker, men sammenliknet med de vanligste sjokoladekakene har den mindre karbohydrater.

Du får i tillegg viktige aminosyrer, naturlig fett og mer vitaminer og mineraler enn det som finnes i kakene du får kjøper i butikken. Baker du selv slipper du også stoffene som er tilsatt, blant annet for å øke holdbarhet og for å forbedre konsistens og utseende.

Mørk sjokoladekake

Du trenger:

  • 90 gram meierismør
  • 60 gram mandler
  • 150 gram mørk sjokolade (70% kakao)
  • 90 gram kokosblomstsukker (evt. sukrin/ 0,33 gr. stevia)
  • 3 egg, skilt (pass på at ikke noe eggeplomme kommer i hviten, da blir den ikke stiv når du pisker)

Glasur:

  • 100 gram mørk sjokolade (70% kakao)
  • ½ dl kremfløte
  • 25 g meierismør

Slik gjør du:

  1. Sett på stekeovnen, 180 grader (170 grader i varmluft)
  2. Smør kantene på en 20 cm rundt kakeform, ha bakepapir i bunn
  3. Mal nøttene i en foodprossessor
  4. Smelt smør sammen med sjokolade og 70 gram sukker i vannbad
  5. Ta bollen av varmen og ha i de malte nøttene
  6. Visp eggeplommene sammen til de får en blekere farge og bland de inn i sjokoladeblandingen
  7. Stivpisk eggehvitene sammen med resten av sukkeret (20 gram)
  8. Rør inn litt av eggehviten i sjokoladeblandingen. Resten vender du forsiktig inn med en slikkepott. Bland godt, men prøv å gjøre det så forsiktig som mulig slik at ikke all luften går ut av eggehvitene.
  9. Ha i den smurte formen og stek i 20 minutter.
  10. La kaken avkjøles i 15 minutter på benken før du skjærer rundt kantene og løsner formen. Kaken er ganske skjør når den er varm, så la den avkjøles helt før du gjør noe mer med den.
  11. Når kaken er kald kan du snu den opp ned på et fat.

Slik lager du glasur:

  1. Smelt sjokolade, kremfløte og smør i en bolle i vannbad.
  2. La glasuren stå litt før du brer den over kaken.
  3. Pynt gjerne kaken med kokos eller bær.

Næringsinnhold i 100 gram kake med glasur:

  • Karbohydrater: ca 15 gram
  • Fett: ca 45 gram
  • Proteiner: ca 9 gram
  • Energi: ca 500 kcal

God helg og lykke til med bakingen 🙂

PRØV GJERNE: Proteinrik sjokoladekake

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: